My blog about kayaking with an extra focus on Valleys Nordkapp and Anas Acuta kayaks.
Some outdoors life in Sweden and the places around the world I travel to. Reviews on outdoors gear with mostly kayaking stuff..
At the bottom of my blog you can find all my Youtube videos on my playlist "AllSeasonsKayaking"

Sunday 24 May 2015

Gubbhajk



Tack för de fina mössorna Peter
Då var det dags för en liten tur med några gubbar ut i naturen. Det var både vana och ovana friluftsfolk samt några däremellan, bara mogna gubbar.

After some pause in the blogging I'm now back. I have done several short kayaking trips the last two weeks but not much to write about. If you want to read this in some other language than Swedish, please use the "Translate" gadget up in the right corner.


Gubbarna på plats
Vi startade ifrån Mellerud med bil och åkte till Kanalvillan i Dals-Långed med bil. Sedan efter en lätt lunch var det packning och ombordstigning i en storkanot, plats för 16 personer så vi tio fick gott om plats även för vår packning. Aldrig har nog någon av kanoterna på Kanalvillan varit så välbemannade som den här gången, två lotsar och en maskinchef! Inte mycket till maskin att greja med för en pensionerad chief, i och för sig.
Gubbgänget bestod av mig, Kent, Chris, Patrik, Björn, Mikael, Peter, Henrik, Björn och Kristoffer. Vi representerade förutom Mellerud, Grinstad, Åmål, Trollhättan, Lidköping och Munka-Ljungby (Skåne).
Patrik, Mikael, Björn, Björn och Peter vid elden.

Akta fingrarna Henrik!
Efter en dryg timma nådde vi "Värdens ände" (Sistimus) på Baldersnäs där det blev fika, tjöt, eldning mer tjöt, kaffe, hamburgare på muurika och mycket skratt.
En fantastisk kväll blev det med en vacker solnedgång. Två av gubbarna var tyvärr tvungna att lämna oss framåt natten (planerat).


På morgonen var det dimmigt men strax efter sju och när gröten stod på elden började solen komma fram och skingra dimmolnen. En lika vacker morgon som kvällen varit.

Vi kom iväg igen strax efter tio (trodde jag men tidtagaren visade sig vara lite förvirrad, så klockan var bara nio). En ganska rask paddling tillbaka till Kanalvillan, urpackning och hemfärd. Ett mycket trevligt dygn i goda kamraters samvaro. Kan bli svårt att övertrumfa den här hajken. Tack Gubbar för ett väldigt trevligt sällskap.

Peter och Chris

Kristoffer
Kväll
God natt!
Morgonkaffe


Dimman lättar

Sistimus i morgonljus

Gröt

Kent jobbar!!??


Vi som kom tillbaka


No comments:

Post a Comment