My blog about kayaking with an extra focus on Valleys Nordkapp and Anas Acuta kayaks.
Some outdoors life in Sweden and the places around the world I travel to. Reviews on outdoors gear with mostly kayaking stuff..
At the bottom of my blog you can find all my Youtube videos on my playlist "AllSeasonsKayaking"

Sunday 14 June 2015

Yttre Bodane - Tösse



Översvämmad brygga vid Yttre Bodane
Då var det återigen dags för min årliga paddlingstur ifrån Yttre Bodane till Tösse skärgård t/r. Förra året var det väldigt varmt men i år var vi oroliga för att det skulle bli väl kallt. Som tur var kom sommaren under veckan innan så det började bli behaglig temperatur och vi hade strålande solsken under vår paddling. Ett lätt regn under natten gjorde oss inget. ("Vi somnade på en bädd av liljekonvalj till rytmen av ett stilla regn" skrev Magnus på Facebook)
Lunch
Starten var vid bryggan vid Yttre Bodane på lördag förmiddag. Vi var, förutom mig, Fredrik som varit med tre gånger tidigare, Andreas som varit med en gång och så premiärpaddlare på den här turen, Magnus och Frida.


Trollön
Strålande sol och sydvästlig vind gjorde att vi gick utomskärs ifrån Yttre Bodane upp till Trollön vid Vingens hamn. Trollön är en fantastisk liten ö med ett gammalt stenbrott man kan paddla in i. Därefter tog vi lunch strax norr om Vingens Hamn för att sedan ta sista lite öppna överfarten till Gåsö i Tösse skärgård. Då hade vinden ökat så det blev lite surf sista biten, härligt! Fredrik Fick testa sin nya Seabird Design Scott i den tilltagande vinden. Han var mycket nöjd.
Matlagning på Gåsö

En trevlig kväll med mycket mat, skratt och diskussioner blev det efter en lång paddeldag. Vi satt under en tarp och pratade fram till att solen gått ner för att sedan somna snabbt allihop.
Fredrik i sin Seabird Design Scott


Efter en natt med lätt regn vaknade vi tidigt till en stilla morgon. Lite slöa kom vi igång och var åter på vattnet en stund efter nio. Nu tilltog vinden ifrån sydväst så vi smög land hela vägen söderut (se kartbilderna på vårt spår). Sista biten in till bryggan vid Yttre Bodane var det åter lite surf. Härligt avslut på turen.

Tack Fredrik, Andreas, Magnus och Frida för ett mycket trevligt sällskap. Hoppas jag får ha er med nästa år också.

Statistik:

  • Total distans = 41,9 km
  • Paddeltid = 8,0 timmar
  • Genomsnittlig fart = 5,3 km/h
  • Högsta fart = 9 km/h



Norra delen (Tösse)
Mellersta delen (Vingens hamn)


Södra delen (Yttre Bodane)



No comments:

Post a Comment